Et skridt i den rigtige retning
Det er væsentligt, at de unge oplever, at det at bo på Caroline Marie er et skridt i den rigtige retning mod at blive mere selvstændige og få lyst og mod til at tage ansvar for deres videre proces. Kompleksiteten i arbejdet med målgruppen fordrer, at medarbejdere kan navigere imellem flere forskellige metoder og tilpasse disse til den enkelte unge.
De primære metoder på Caroline Marie er den narrative-, den neuropædagogiske- og den kognitive tilgang.
Det er til enhver tid den unge, der er eksperten i sit eget liv, og Caroline Marie er værktøjet, der skal styrke den unges mestring af tilværelsen. Såfremt den unge ikke har overskud til at byde ind, tilstræber vi gennem tværfaglig refleksion og samtale at redefinere nogle rammer, som kan blive meningsgivende for den unge.
Som medarbejdere skal vi finde balancen mellem at støtte de unge og undgå at tage ansvaret fra dem. Yderligere arbejder vi med at støtte den unge i en hverdag, der indeholder skolegang, rengøring, træning, tøjvask, madlavning, fritidsinteresser, kontakt til familie og øvrigt netværk.
Relationsarbejde
På Caroline Marie arbejder vi anerkendende og værdsættende og tilretter det daglige arbejde sådan, at de unge kan leve et hverdagsliv, som lever op til deres behov og ønsker.
Relationen og samspillet mellem de unge og medarbejderne er omdrejningspunktet i forhold til at skabe optimale muligheder for deres trivsel, tryghed og udvikling.
Da mange unge kan have oplevet svigt tidligere, kan det være vanskeligt at skulle opbygge nye relationer. Derfor kan det for nogle unge være en proces, som har brug for tid. Således vil man ofte arbejde varsomt, og med små skridt, langsomt opbygge en bæredygtig relation, som vil være fundamentet for arbejdet.